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OSM-BAT DECISION 
 

 

Standard:   
EN 62133-2:2017+ AMD1:2021 

Sub clause:  
7.1.2; A.4 

Sheet No.: 
DSH 2210 

Subject:  
Charge at upper/lower limit 
charging temperature without +/- 5 
deg C 

Key words: 
Second charging procedure 
Plus/minus 5 deg C 

Meeting: 
Frankfurt 2024 

Question:   
 
Clause 7.1.2 and Table 2 requires samples to be charged at upper/lower limit charging 
temperature as specified by cell manufacturer. 
 
However when upper/lower limit charging temperature is not 10 deg C/45 deg C, Annexes 
A.4.2.2, A.4.3.4 and A.4.4.4 expect charging at upper limit charging temperature + 5 deg C 
and lower limit charging temperature - 5 deg C. 
 
Is it agreeable to only charge at upper/lower limit charging temperature, without +/- 5 deg 
C? 

Decision:  
 
Yes. Charge at upper/lower limit charging temperature, without +/- 5 deg C. 

Explanatory notes:  
 
IEC SC21A is going to publish the AMD2 of IEC 62133-2:2017, with the +/- 5 deg C 
requirement being removed from Annex A.4. 

 


